• MAKEUP FOR STUDENTS

    MAKEUP FOR STUDENTS
    MAKEUP FOR STUDENTS
    MAKEUP FOR STUDENTS
    MAKEUP FOR STUDENTS
    MAKEUP FOR STUDENTS
    MAKEUP FOR STUDENTS

    Hey guys, Shabella here!

    I know a lot of us are really new in the makeup world! 🤍 So, Bella ada share these easy makeup products for beginners to try on 😍

    1. Sunblock ✨🌝

    Haaa korang sunblock ni penting sangat tau kalau korang malas macam mana pon nak apply makeup or skincare please please please dontttt forgett your sunblockkk !! 😭 Korang tanak kan nanti belum sempat tua tapi muka dah berkedut eww. Bella pon dulu malas nak pakai tapi setiap hari cakap aku tanak muka kedut keduttt

    2. Brightening Cream 🤍

    This one kalau korang nak jadikan base makeup pon okeiii!! Kalau korang consistent boleh putihh tau 😍😍😍 Dia takde kesan white cast pon and paling best takmelekit lekit pon kat muka.

    3. Setting Spray

    ni wajib pakai tau! Untuk kekalkan makeup kita bertahan lama and pakai makeup kita tu tak crack. Selalunya makeup crack sebab cuaca panas or masa prep tu tersalah step. Cara pakai senang je, spray je satu muka, jangan risau take side effect pape pun melainkan buat makeup lagi glowinggg

    4. BB Cream

    BB Cream ni sama macam foundation cuma foundations kita guna kalau nak makeup yang heavy heavy nak pergi event ke apa ke. Kalau nak daily look yang natural makeup pergi class Bella recommend pakai bb cream je. Muka pon takrasa berat sangat.

    5. Concealer

    A concealer is used to conceal specific areas such as dark circles, breakouts, ache scars, and more. Bella suka sangat pakai catrice punya concealer korang tau dia tutup semua cacat cela kat muka 😻😻

    6. Mascara

    Mascara ni to make your eyes lagi WOWWW. Dia bagi biy eye effect and orang boleb nampak lasheh you takdela nampak bogel sangat mata.

    7. Loose Powder

    Loose powder sangat important sebab dia last step on makeup routine! Dia membantu untuk set makeup untuk kekal lebih lama, effect yang lebih smooth and juga dapar control minyak dimuka!

    8. Eyeshadow

    korang boleh je pakai satu warna je eyeshadow tu. Tujuan kita pakai eyeshadow ni untuk bagi effect colour dekat mata kita tu. Just pakai sikit then blend blend ie macam biasa dekat kelopak mata tu.

    9. Eyeliner

    Eyeliner sama lah macam mascara tadi. To make mata you nampak lagi Wow and cantikkk sangat tau bila ada wing sikit tepi mata tu!!

    10. Lipstick

    LIPSTICK IS A MUST FOR ALL WOMENNN OKAYYY!!

    That’s all from Bella untuk today’s sharing! 🌷 Jangan lupa share feedback and if korang nak share korang punya producttt or suggestions korang pon comment la kat bawah okay!! Be sure to follow me okay. Will post more tips and content. See you in the next post!!