• [VIDEO] GRWM FRESH MAKEUP LOOK

    Hello gorgeous ! another day another makeup tutorial ! hehe this time tengok zalya buat get ready with me version kalut kalut sebab dah lambat . Look ni cantik tau sebab dia simple tapi nampak fresh gitchew.

    First thing first zalya prep dulu skin . benda paling WAJIB tau before start makeup . mesti kena prep skin dulu . And then benda basic like usual, lukis kening . Next pakai eyeshadow yang soft coklat macam zalya pakai tu . buat bagi dia jadi base . Then pakai shimmer colour light . actually shimmer ni la main peranan nak bagi look lagi nampak fresh . tapi jangan letak banyak sangat tau nanti nampak takcantik .

    Okay next pakai mascara . for this look zalya tak lukis eyeliner, but depends on you nak lukis ke tau sebab lukis ke tak lukis ke still onz . Next pakai light light je foundation . macam zalya pakai tu memang my forever fav foundation from @Intan Noratini . Best sumpah zalya memang love gila . plus blusher tanam pun dari dia . And then settle fd part, set muka . zalya pakai powder from essence . ni fav zalya jugak !