• [VIDEO] Jenis & Cara Reduce Parut Jerawat

    Hi Lemons, hari ini Bae nak kongsi pasal jenis jenis parut jerawat✨

    Ia ada 5 Jenis:

    1. Boxcar Scar👉 ianya berlekuk seperti kotak. Lubang parut ini lebih lebar berbanding ice pick.

    2. Rolling Scar👉 nampak seperti berombak dan bukit bukau diatas kulit.

    3. Icepick Scar👉 nampak seperti lubang yang terkena objek tajam sepertipemecah ais dan jarum.

    4. Keloid Scar👉 kulit timbul dan ada benjolan.

    5. Hyperpigmentation👉 tompok hitam yang ditinggalkan pada kulit bila badan menghasilkan melanin berlebihan, ia menyebabkan warna tona kulit tak sekata.

    Jenis parut ini boleh berkurang, salah satunya dengan menggunakan Acne Gel.

    So lani Bae nak recommend 1 product acne gel jenama Dermatix yang Bae rasa elok sebab saya dah guna dalam lebih kurang 1tahun..

    Sapu masa time pagi dan malam skincare routine, ia juga boleh diguna dibawah makeup korang sebab ia cepat meresap kat kulit dan tak lekat.

    I beli kat watson, Dermatix pun ada dijual di Guardian dan mana mana drugstore di Malaysia.

    Okay guys..semoga posting ini bermanfaat 😉