• Bathroom makeover! Cara mesra bajet.

    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.
    Bathroom makeover! Cara mesra bajet.

    Hi semua 👋🏼,

    Hari ni i nak share cara i makeover tandas ni cara mesra bajet. Tak perlu tukar tiles baru. Mengecat tiles mestilah jauh lebih murah dari hack dan pasang tiles yang baru kan. Jadi cara ni sangat mesra bajet.

    Untuk cat tandas ni, kita hanya perlukan dua jenis cat.

    1. Tile Primer (Lapisan asas) + harderner(dijual bersama)

    Sebelum kita cat menggunakan cat untuk jubin ni, kita perlu cat lapisan pertama dengan Nippon Paint Tile Primer yang dibuat khas untuk permukaan berjubin. Cat ni sesuai untuk semua jenis tiles dan ia tahan kulat.

    2. Untuk lapisan seterusnya (top coat), korang perlu pilih antara yang bawah mengikut finishing pilihan korang.

    Ada dua jenis pilihan cat, EA4 Gloss Finishing atau Aqua Epoxy. Untuk bilik air ni i pilih EA4 Finishing. Cat dua kali after cat dengan primer. Bahagian dinding i pilih warna putih dan bahagian bawah i pilih dark gray. Btw, cat ni juga dijual bersama hardener.

    Untuk tahun ni dah masuk tahun ketiga i cat bilik air ni, dan cat dia masih okay. Tak tertanggal.

    Okay semoga bermanfaat 🤍