• OILY SKIN? Here's the skincare routine for you!

    OILY SKIN? Here's the skincare routine for you!
    OILY SKIN? Here's the skincare routine for you!
    OILY SKIN? Here's the skincare routine for you!
    OILY SKIN? Here's the skincare routine for you!

    Hello sisters, Jennie’s here! 👋🏻 Hari ni i nak share steps of my skincare routine yang i regularly use khas untuk oily skin macam i ni. So pada morning routine i sangat simple je dan tak memerlukan banyak produk untuk skincare routine. Untuk night skincare routine, i tambahkan sedikit produk untuk melengkapkan night routine i dan untuk weekly skincare routine adalah produk yang tak boleh pakai setiap hari. Jom i share! Korang boleh tengok gambar-gambar yang share sebagai rujukan korang okay! 😘

    ☀️ MORNING SKINCARE ROUTINE STEPS ☀️

    Untuk morning skincare routine tidak memerlukan produk skin care yang banyak.

    Step 1: Gentle cleanser

    Step 2: Essence

    Step 3: Hydrating serum

    Step 4: Moisturizer

    Step 5: Sunscreen

    🌙 NIGHT SKINCARE ROUTINE STEPS 🌙

    Untuk night skincare routine, i akan tambahkan sedikit produk yang lebih sesuai yang dipakai pada waktu malam sahaja

    Step 1: Oil cleanser

    Step 2: Gentle cleanser

    Step 3: Toner

    Step 4: Acne serum

    Step 5: Moisturizer

    Step 6: Acne treatment

    💕 WEEKLY SKINCARE ROUTINE 💕

    I anggap weekly routine ni sebagai treatment yang cuma dipakai pada 2 minggu sekali.

    1. Exfoliating atau scrub

    2. Essence mask

    3. Retinol serum

    P/S: Untuk night skincare routine, korang jangan lupa dan sangat penting untuk ALWAYS double cleanse kulit muka sebab kita selalu terdedah dengan udara di luar dan juga makeup. Also korang boleh tambah untuk pakai mask pada night skincare routine korang okay! 😘

    Hope i dapat bantu you guys okay! Selamat mencuba 💕