• Thailand Eye Look

    Thailand Eye Look
    Thailand Eye Look
    Thailand Eye Look
    Thailand Eye Look

    Hey girls, Ameera’s here now.

    Today saya nak share dengan korang cara membuat eyeshadow seperti eyelook thailand hehe memang sangat mudah ya . Korang mesti try juga sebab sangat cantik.

    For this eyeshadow i menggunakan colour yang sangat soft and nude sahaja. Sebab kebanyak this eyelook ramai yang menggunakan warna yang nude namun tetap juga ditambah eyeshadow berwarna gelap sedikit agar kelihatan tona colour. Dan juga kebiasaanya ramai memakai warna geap sedikit di area bawah kelopak mata untuk memberi kesan smokey.

    And selalunya makeup eyelook thailand ini kebanyakaan selalu meletakan highlighter and bedak agar terlihat flawless and kelihatan glowing gitu kerana look ini sangat simple dan nude colour.

    Eyelook thailand ini sangat sesuai untuk

    keluar date, dinner , party or kenduri kerana ia senang untuk kita matchingkan dengan pelbagai outfit. So korang kena try juga this look.

    Stepnya:-

    1. Apply eyeshadow berwarna orange sedikit diseluruh kelopak matasebagai base agar ia sama rata dan blendkan ia perlahan perlahan.

    2. Apply glitter berwarna orange di kelopak mata then blendkan sedikit supaya lebih sekata. Jika tiada colour orange korang boleh gantikan dengan colour gold.

    3. Apply glitter putih di tengah kelopak mata dan di bahagian bawah mata supaya nampak lebih menonjol perbezaan colour. Jika korang tiada glitter colour white korang boleh gantikan dengan highlighter kerana ia sama sahaja but korang kena letak lebih sedikit.

    4. Tambah eyeshadow nude coklat dan blendkan ia dekat hujung mata and dan korang boleh tambahkan eyeliner secara nipis dan halus je untuk nampak kekemasan pada eyelook thailand korang. Make sure korang pakai eyeliner buat wing tau jangan buat terlalu tajam nanti kelihatan seperti garang.

    So korang ini lah serba sedikit yang terangkan the step yang korang sendiri wajib try this step eyelook thailand ini. Goodluck to try ok 🫶🏻

    Mesti dekat sini ramai yang nak buat makeup eyeshadow look thailand tapi tak tahu kan? so korang boleh tengok my eyeshadow look ni sangat cantik tau 🙊

    Selamat Mencuba 💛

    Love a lots, Ameera’s