• [VIDEO] 5 Step | Brightning tips at home ‍️

    Hai hai nihaooo everyoneeee! yumie nak share tipsss cerahkan kulittt. Maklumlah yumie baruuu je lepas abis kem. Jadi gelap terus muka kena sun-burn, so untuk korang yang kena sun-burn macam yumie also can try okayy. Hopefully its will help!! ♥️

    (Also boleh pakai ke seluruh badan)

    ☀️ mencerahkan kulit.

    ☀️ melembutkan kulit.

    ☀️ melicinkan kulit.

    Bahan bahan :

    • Aloe Vera Gel 🌿

    (Tak digalakkan pakai daripada pokok, sebab kalau terkena getah, boleh menyebabkan gatal-gatal)

    • Honey🍯

    (Madu apa apa pun boleh pakai)

    • Tumeric

    (Any type of serbuk kunyi boleh pakai)

    🔸 FIRST STEP 🔸

    1. Amik je berapa scoop mengikut pada korang punya keselesaan.

    – macam yumie, yumie amik 2 scoop.

    – kalau korang rasa nak pakai untuk satu badan, boleh amik banyak sikit tauuu.

    🔸 SECOND STEP 🔸

    2. Picitkan madu atau letakkan madu dalam bekas aloe vera yang korang amik td.

    – masukkan ikut keselesaan juga, jangan terlalu banyak nanti akan melekit pulak dekat muka kita, so tak selesa nanti tauuu.

    🔸 THIRD STEP 🔸

    3. Letakkan serbuk kunyi 1/3 (suku) daripada sudu yang digunakan.

    – jangan letak terlalu banyak sebab akan meninggalkan kesan kuning sikit lepas kita cuci nanti.

    🔺 but dont worry, its normal 🔺

    🔸 FORTH STEP 🔸

    4. Gaul gaul sehingga sebati……..eh dah macam masak pulak kan? Hahaha

    – makesure before pakai, kulit kita bersih daripada makeup or any skincare tauuu!!

    – makesure pakai masa bare face.

    🔸 FIFTH STEP 🔸

    5. Pakai ke seluruh muka/badan.

    – and then tunggu 5-10 minit.

    – lepastu korang boleh basuh & sabun bersih bersih tauuu.

    ⚠️ disclaimer ⚠️

    – dia memang akan meninggalkan kesan kuning daripada kunyit butttt dont worry tmrw your skin will auto glowingggggg!! ✨

    (Yaaaa yaaaa thats why kena pakai time cuti tau awak awak)

    🔱 EXTRA TIPS 🔱

    • Boleh letak dulu bahan bahan td dalam peti sejuk, around 5-10 minit untuk kesegaran yang berganda gituwwww!

    • Boleh juga pakai kat badan, confirm lepas ni putih putih gebu. But dont expect sekali pakai terus gebu yaaa, kena selalu buat and consisten.

    Recommended Item (based on experience) :

    ✔️ Aloe Vera Gel

    (Not recommend aloe vera daripada pokok sebab takut salah bersihkan, nanti getah masih ada and akan menyebabkan kegatalan pada kulit okay! Take note this 👌🏻)

    Follow and likes for more tips tau, lav ya 💫

    #glowingskin #brightening