• Rahsia udang kekal segar & manis

    Rahsia udang kekal segar & manis
    Rahsia udang kekal segar & manis
    Rahsia udang kekal segar & manis
    Rahsia udang kekal segar & manis

    Hai korang. I nak bagitau korang 1 rahsia ni. Ada tak korang ada masalah usang cepat rosak? Kadang tu tak sampai 2 minggu dah lembik, tak segar & tak manis udang tu? Ada tak?

    Haaaa. Kalau ada meh follow rapat-rapat tips i ni. Mesti ada yang tak tahu lagi. Simple je korang tips ni. Hanya perlukan 2 bahan sahaja.

    1. Udang

    2. Gula putih

    Apa? Ni je ke? Ye korang ni je. Cara dia mudah sangat tau.

    1. Ambil 1 sudu gula dan taburkan diatas udang tadi. Lepas tu terus je tutup bekas udang.

    2. Kemudian korang simpan je dalam peti ais. Susun elok elok.

    3. Udang ni lepas 2 minggu korang tak akan percaya tau yang dia akan fresh macam baru beli. Rasa dia akan maintain manis tau.

    Okey korang. Selamat mencuba. Jangan lupa like dan save ok😉