• 4 SEBAB KENAPA EXFOLIATE MUKA PENTING

    4 SEBAB KENAPA EXFOLIATE MUKA PENTING
    4 SEBAB KENAPA EXFOLIATE MUKA PENTING
    4 SEBAB KENAPA EXFOLIATE MUKA PENTING
    4 SEBAB KENAPA EXFOLIATE MUKA PENTING

    Hello everyone!

    Today i nak share kenapa exfoliate muka penting. Ramai yg rasa scrub muka ni tak penting kan? Takut kulit muka jadi makin nipis. Tapi kalau korang cari scrub yg sesuai dengan muka dan tidak terlalu kasar, dia boleh bagi kulit kita bersih tambah siapa yg suka makeup. So my fav scrub muka ialah dari St ives grentea. Dah bertahun2 i pakai. Texture dia tidak terlalu kasar so sesuai untuk guna. Skin i rasa bersih, tak kasar dan makeup menjadi smooth je

    KENAPA PERLU EXFOLIATE MUKA:

    • Setiap hari kulit kita akan menghasilkan sel kulit mati. Sel2 kulit mati ni yg akan menyebabkan kulit kusam, tona tidak sekata dan makeup jadi bercapuk. Apabila sel kulit mati tidak dibuang, lama2 dia akan berkerak dan menyumbatkan liang pori kita. Maka banyaklah masalah akan timbul seperti jerawat, jeragat, whitehead, blackhead dan berminyak.

    Ni adalah 5 basic skincare yg betul:

    Cleanser-exfoliate-toner-moisturizer-sunscreen

    Apa akan jadi kalau TIDAK EXFOLIATE MUKA?

    1) Pori menjadi besar

    2) Jerawat

    3) Jeragat

    4) Kulit kusam

    Sesiapa yg rajin makeup, WAJIB EXFOLIATE muka supaya skin rasa smooth je bila makeup. Tak nampak cakey bila pakai foundation & makeup di muka.

    That’s all from me xoxo 😘