• RESEPI MINI PANCAKE ANTI GAGAL!

    RESEPI MINI PANCAKE ANTI GAGAL!
    RESEPI MINI PANCAKE ANTI GAGAL!
    RESEPI MINI PANCAKE ANTI GAGAL!
    RESEPI MINI PANCAKE ANTI GAGAL!

    Haluuu girl, tudey nieynie nak share resipi mini pancake paling mudah untuk korang.. Mini pancake ni sesuai untuk korang yang nak buat sarapan or kudap² minum petang.. ok jom nieyniey share resipi kat bawah

    ✨Coklat Mini Pancake

    Bahan²

    -1 biji telur

    – Fresh milk

    -Coklat cadbury

    -1 cawan tepung gandum

    – 1 sudu minyak masak

    – 3 sudu besar gula

    – sedikit esen vanila

    ✨Cara masak

    1- Dalam 1 mangkuk korang pecahkan 1 biji telur

    2- Kemudian masukkan gula

    3- Next masukkan pula esen vanila

    4- Lepas tu korang kacaukan sebati adunan tu

    5- Next korang masukkan minyak masak

    6- Kemudian masukkan pula fresh milk

    7- Lepas tu masukkan tepung gandum sikit demi sikit and kacau bagi smooth dan tak berketul

    8- Next boleh la masak atas pan, buatkan bulat kecik² comel² gitew

    9- Bila nampak dah perang korang terbalikkan la

    10- Sambil² tu korang double boilkan coklat sampai die cair ok

    11- Last boleh letak coklat atas pancake tadi

    12- Done boleh dihidang!

    Senang je kan nak buat pancake ni.. Kalau korang xde coklat boleh ganti dengan nutella aje, pn sedap taw.. Try la korang memang sedap! Happy trying!🥰