• JIMAT DUIT DENGAN BUAT FRENCH NAIL DI RUMAH

    JIMAT DUIT DENGAN BUAT FRENCH NAIL DI RUMAH
    JIMAT DUIT DENGAN BUAT FRENCH NAIL DI RUMAH
    JIMAT DUIT DENGAN BUAT FRENCH NAIL DI RUMAH

    JIMAT DUIT DENGAN BUAT FRENCH NAIL DI RUMAH
    JIMAT DUIT DENGAN BUAT FRENCH NAIL DI RUMAH

    💫 Hi pretty people! it’s Sha here! Today i nak share tentang macam mana nak buat french nail dekat rumah je tau! boleh jimat duit💰 and time ⏰korang ok! simple and mudah je nak buat!

    Jom ikut step i buat,

    ✨First

    kita kemaskan kuku kita dulu ok, korang potong kuku ikut panjang yang korang suka, macam i, i suka short and clean nails, so i potong pendek skit.

    ✨Second

    ambil pengasah kuku, dan rapikan supaya nampak kemas dan lurus ok

    ✨Third

    Gunakan vaseline dekat tepi kuku untuk hilangkan kulit terlebih dan kering tu

    ✨Forth

    Ambil nail base coat dan apply di kuku, biarkan kering sebentar

    ✨Fifth

    Selepas base kering, boleh apply nail polish colour pink, dan tunggu sampai kering

    ✨Sixth

    Ambil nail guide, dan tampal dekat kuku, boleh adjust ikut korang nak tebal mana untu bahagian putih tu.

    ✨Seventh

    Apply nail polish colour white dan biarkan sampai kering dahulu, selepas itu boleh cabut sticker guide secara perlahan lahan.

    ✨Eighth

    Lastly, boleh ambil top coat dan apply di kuku, biarkan sehingga kering, kuku akan nampak cantik bersinar dan tahan lama.

    and you’re done! senang je! kuku cantik just buat dekat rumah, untuk base and nail coat, pink and white polish, also nail tip guide tu i beli dekat shopee je tau! tak sampai RM10 pun! murah kan!😱 Kalau korang nak jimat boleh buat macam i ni okay! Thats all from me

    Dont’forget to follow me for more beauty contents! Bye for now!👋🏻

    #DIY #Nail #Manicure #Nailart #FrenchNail

    #Nailinspo #Nailcare