• STREETWEAR FOR HIJABI GIRLS!

    STREETWEAR FOR HIJABI GIRLS!
    STREETWEAR FOR HIJABI GIRLS!
    STREETWEAR FOR HIJABI GIRLS!

    Hello my love <3 it’s me Jamy Here!!💗

    Untuk topik kali ini, I nak kongsi dengan korang bagaimana nak stylekan pemakaian ala-ala streetwear. 😎Kalau korang nak tahu streetwear ouitfit ni adalah Streetwear adalah gaya berpakaian yang mengusung konsep kasual, yang menjadi tren global pada era 90-an. Outifit ni pada awalnya muncul dari tren mode hip hop. 🧢Jadi, pada masa kini, ramai je golongan remaja yang menggayakan outfit seperti ini mudah dan simple je. Selalunya apa yang diperlukan untuk menggayakan outfit ni adalah seperti printed t-shirt, oversized sweatshirt, jeans dan banyak lagi. So, hari ni, I nak tunjuk my style on streetwear.🤩

    Sebelum tu, i bagitahu dulu maklumat diri i📌

    Height: 153cm

    Weight: 40kg

    ➡️Oversized Sweatshirt

    I memilih untuk pakai oversized sweatshirt dalam menggayakn streetwear ni, sebab I rasa bila pakai oversized ni, ia akan nampak lebih versatile dan sangat masuk dengan this outfit. Jadi, korang mesti pakai t-shirt yang ada tulisan atau pun gambar supaya outfit lebih menarik.

    ➡️Straight cut pants.

    Kemudian, I pakai straightcut pants. Kalau korang nak tahu, untuk streetwear ni, sangat tidak sesuai ya kalau kita pakai pants yang terlalu skinny. Korang juga boleh pakai mom jeans or wide jeans. Ikut keselesaan korang.

    ➡️Highcuts sneakers

    Selepas itu, kasut pula, hendaklah memakai sneaker. Tak kidahlah highcut ke low cut. Mesti kena pakai sneakers. Ia akan nampak lebih casual.

    ➡️Bawal + Sunglasses

    Last sekali, untuk hijabis mestilah kita pakai tudung. Untuk tudung, I pakai bawal je sebab sangat senang untuk I stylekan. Kemudian, I enhancekan my outfit dengan memakai sunglasses.

    Selamat mencuba girls.✨🥰