• Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!

    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!
    Hiking & Healing 1.5 Hours From KL! Worth It!

    Hello everyone! It's me Amyra again! With another sharing! Today i nak share my day trip to Batu Bertenggek Waterfall, Kerling (Near Kuala Kubu Bharu)

    Gambar ni semua takde filter and tak edit langsung tau 🥹✨

    Trip ni plan last minute! Every planning buat dalam masa 1 hari je without betul2 cari info bout this waterfall. Main pergi je. Pilih this waterfall sebab track untuk hiking sekejap.

    Kitaorang pergi 5 orang and kumpul RM30 seorang untuk duit minyak, tol, foods. Tapi foods banyak terlebih and tak makan. Kitaorang beli 2 packs nugget, 2 packs sausage, 2 pack maggie (ayam&kari) few junk foods, 6 botol mineral water, 1 bottle coke! So korang boleh jimat lagi sebenarnya if korang pandai manage bab makanan ni. Makanan kitaorang banyak tak usik. Air mineral even dah guna banyak untuk minum & masak pun still ada balance 3 botol. Paling tak best bawak mineral water sebab berat nak mampus hahaha. So please learn from our mistakes ni.

    Local people dekat sini semua baik baik sangat. Masa kitaorang duduk tepi jalan tunggu turn nak tukar baju dorang lambai tangan, senyum, tegur kitaorang. Rasa macam they welcomed us 🥹🥹

    I wish dekat sini dorang akan build toilet in & tempat mandi. Kena bayar masuk pun takpe yang penting kemudahan tu ada. Cause tempat ni cantik and best!

    This trip honestly memang penat sangat sangat sangat tapi worth it!!

    Hope this sharing helps!

    I’ll do more content like this, fashion tips, beauty, cafe hunting and more! Stay tuned for my next post!