• TANDA TANDA KULIT MUKA ANDA SENSITIF

    TANDA TANDA KULIT MUKA ANDA SENSITIF
    TANDA TANDA KULIT MUKA ANDA SENSITIF
    TANDA TANDA KULIT MUKA ANDA SENSITIF

    TANDA TANDA KULIT MUKA ANDA SENSITIF
    TANDA TANDA KULIT MUKA ANDA SENSITIF

    Hi guysss its me again fathiha,korang pon tahu sekarang memang musim panas.Nak keluar pon takut sebab terlalu panas kan?Kenapa kulit muka kita selalu kering and kemerah merahan ???? Sebenarnya, semua jenis kulit – normal, berminyak, kering atau kombinasi pun boleh mengalami tanda kulit sensitif. Ini termasuklah kekeringan, iriasti, kemerahan dan ketidakselesaan.

    Tak kira bahan kimia mahupun keadaan persekitaran, perubahan hormon dan kondisi klinikal, banyak faktor boleh mengakibatkan terjadinya masalah kulit sensitif tau!

    Hah meh sini fathi nak share

    antara tanda2 yang menunjukkan kulit muka kita sensitif ialah

    1. jerawat!!!!

    kulit akan mudah naik jerawat jika sensitif kerana perkara-perkara yang kecil seperti cadar yang kotor juga boleh mengakibatkan naiknya jerawat.

    2.tegang

    Rasa kulit yang ketat dan tegang disebabkan oleh penggunaan produk yang kasar, terutama sekali ketika menggunakan pembersih yang menghilangkan minyak pelindung semula jadi kulit.

    3.kulit meniadi kemerah-merahan

    haa kalau dah dapat tanda ni memang jerawat otw nak naik tu!

    4. iritasi

    Rasa yang kurang menyenangkan seperti kemerahan dan gatal mungkin disebabkan masalah kulit kering, ekzema atau sentuhan dengan alergen seperti sabun yang kasar, pencuci pakalan, makeup tools atau pencemaran.

    #skin #BeautyTips #skintips #sensitiveskin #sensitiveskincare #BeautyTips