• ️AIR BERAS BOLEH JADI FACE MIST

    ️AIR BERAS BOLEH JADI FACE MIST
    ️AIR BERAS BOLEH JADI FACE MIST
    ️AIR BERAS BOLEH JADI FACE MIST
    ️AIR BERAS BOLEH JADI FACE MIST

    Hi pretty! Korang teringin tak nak ada glass skin macam Korean girl tapi taknak keluarkan duit? Ada tak yang nak kulit cantik tapi nak yang murmur je? Jom sini kita buat rice water face mist 😍

    Rice water ni sangat terkenal sejak zaman dulu lagi tau! Rice water ni bagus untuk kulit muka, bagus untuk rambut and many more! Orang dulu-dulu pakai this rice water je untuk dapatkan kulit yang glowing and sihat 😨🤩!

    Jom kita start!

    Step 1)

    Ambil satu cawan beras (ikut berapa banyak korang nak buat) and masukkan ke dalam mangkuk

    Step 2)

    Masukkan air mengikut berapa banyak beras yang korang isi. Kalau satu cawan beras, ikut satu cawan air. Ratio dia 1:1 macam tu.

    Step 3)

    Rendam selama 30 minit and tutup guna kain dahulu

    Step 4)

    Toskan air dan asingkan beras tadi. Masukkan air ke dalam satu bekas atau jug air supaya mudah nak masuk bekas

    Step 5)

    Lepas masukkan ke dalam bekas, boleh masukkan peti sejuk dan biarkan semalaman! Nak pakai terus pun dah bole 😍

    Done!!! So easy!! Cara nak pakai tu, korang spray je kat muka and amalkan time bangun pagi and sebelum tidur 🥰

    Rasa dia fresh sangat! This tice water takde bau and warna dia putih kelabu gitu. Masukkan dalam botol kecil and tahan 2 minggu!

    Benefits:

    ✨dapat buatkan kulit glowing

    ✨dapat memudarkan parut jerawat

    ✨treat masalah sunburn

    ✨mencerahkan kulit

    Terdapat pelbagai benefits rice water untuk skin! Korang tunggu apa lagi? Meh lah cuba!