• Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian

    Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian
    Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian
    Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian
    Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian
    Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian
    Cara Pakai Body Mist Supaya Wangi Seharian

    Hello hi semuanya yang membaca posting harini! Kali ini i nak share dekat korang semua macam mana cara nak pakai body mist supaya bau wanginya lebih tahan lama seharian. Jom kita terus ke tips yang pertama!

    1. Gunakan Body Mist Selepas Mandi

    Kenapa? Kerana lepas kita mandi, pori-pori kita jadi lebih terbuka sehingga kulit mampu menahan wangi body mist lebih lama tau!

    2. Spray Body Mist Pada Titik Titik Nadi

    Spray body mist pada bahagian leher, belakang

    telinga, dan pergelangan tangan. Boleh spray juga pada bahagian pusat panas tubuh seperti bahagian dada, siku dalam dan lutut. Dengan cara ini, wangi body mist tu akan lebih menyerap ke dalam kulit dan ia akan sesuai kan subu badan jadi itu akan membuatkan bau body mist bertahan lebih lama.

    3. Pakai Body Lotion Sebelum Pakai Body Mist

    Kulit yang lembab akan mengunci keharuman yang lebih lama tapi kalau kulit kita kering wanginya akan cepat hilang. Sebab itu lah badan kita perlukan body lotion! Jangan lupa pakai pakai body lotion dengan wangi yang lebih kurang sama dengan body mist korang. Untuk pemakaian body lotion korang pakai lebih banyak di area yg akan di spray nanti ya.

    4.Spray Body Mist Pada Sikat Rambut

    Walaupun tidak terlalu disarankan kerana risau boleh

    merosakkan rambut, cara ini berkesan bagi i sebab dia buat rambut jadi wangi dengan body mist. Untuk lebih selamat, pilih body mist yang mengandungi organic

    alcohol tau korang supaya rambut tak rosak.

    Jadi itu sahaja tips untuk pakai body mist, if korang ada tahu tips yang lain share la dekat komen bawah ni tau. Semoga tips yang i share ni membantu, jangan lupa cuba 🫶🏻