• Menu Bujang | Sosej Goreng Sos

    Menu Bujang | Sosej Goreng Sos
    Menu Bujang | Sosej Goreng Sos
    Menu Bujang | Sosej Goreng Sos

    Hola! Hey guys. Walaupun Iza dah kahwin, ada masanya Iza suka juga masak menu ala macam orang bujang. Sebabnya menu bujang simple dan cepat.👍🏻

    Jadi hari ni Iza nak share dengan korang resepi Sosej Goreng Sos yang memang sangat simple tapi sedap dan jimat. Let’s go!🖐🏻

    Bahan-bahan:

    2 batang sosej (dipotong kecil)

    Ѕ batang lobak merah

    ј cawan kobis bunga

    Ѕ biji bawang besar (dihirs nipis)

    1 biji bawang putih (dihiris nipis)

    1 sudu besar sos cili

    1 sudu besar sos tomato

    Ѕ sudu besar sos tiram

    Sedikit air

    Cara-cara:

    1. Tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

    2. Masukkan sosej yang telah dipotong dan goreng hingga masak.

    3. Tambahkan lobak merah dan bunga kobis. Tumis seketika.

    4. Masukkan sos cili, sos tomato dan sos tiram. Gaul hingga sebati.

    5. Tambahkan sedikit air sekiranga kuah terlalu pekat.

    Siap! Menu Sosej Goreng Sos ni memang sesuai sangat makan dengan nasi panas. Orang bujang atau student yang nak berjimat duit pun boleh masak menu ni sebab tak perlukan kos yang tinggi pun.👌🏻

    Apa-apa pun selamat mencuba! 🥳