• Rahsia Rumah Nampak Classy

    Rahsia Rumah Nampak Classy
    Rahsia Rumah Nampak Classy
    Rahsia Rumah Nampak Classy
    Rahsia Rumah Nampak Classy
    Rahsia Rumah Nampak Classy
    Rahsia Rumah Nampak Classy

    Hellooo everyone 😘

    Selalu kita wondering, kenapa certain rumah ni nampak classy je right? As an interior designer, I akan share rahsia yang I selalu apply bila I buat satu-satu rumah.

    1. Statement light – Also known as decorative lights. Mostly orang akan choose kipas berbanding statement light, I faham cuaca kita kat Malaysia ni kan panas. But bila kita dah pasang this light, wallahh sure rumah anda terus menyerlah! Orang cakap nak cantik kena berkorban kan 😝

    2. Size carpet – Make sure your carpet is big enough. Ukur dulu kawasan yang nak letak carpet. Size carpet dapat memberikan ruang secara ilusi nampak lebih besar dan mewah, so please choose it right!

    3. Mirror – Gantungkan mirror supaya ruang kediaman anda nampak lebih bergaya dan menambah karakter tersendiri. Seperti carpet, mirror juga mampu memberikan ruang kelihatan lebih besar.

    4. Warna natural atau monochrome – Kawal dan disiplinkan diri untuk memilih warna natural atau monochrome seperti brown, beige, cream dan disuntikkan sedikit warna alam semulajadi seperti biru atau hijau dalam rona yang tidak keterlaluan. Warna begini tampak lebih elegant dan ianya juga adalah evergreen.

    Thanks semua sudi membaca, kalau suka jangan lupa save dan follow me!

    All photos are from my previous project.

    Xoxo, Amy HouseA1