• How I cook maggi kari ala kedai makan

    How I cook maggi kari ala kedai makan
    How I cook maggi kari ala kedai makan
    How I cook maggi kari ala kedai makan

    How I cook maggi kari ala kedai makan
    How I cook maggi kari ala kedai makan

    Hye guys back with min again harini saja nak share resipi cara min masak maggi kari macam kat kedai makan…mesti dah bosan kan asyik makan maggi kari rasa sama je…harini min nak share rasa yang lain sedikit sebab min menggunakan chili blend…Mesti korang pelik kenapa maggi kari dekat kedai makan rasa dia sedap dan lain dari kita buat kan… min dapat tahu resipi dia mestila kena tumis bawang dulu and campurkan dengan chili blend baru menjadi…

    Rata-rata orang malaysia memang suka makan maggi kari, lebih-lagi untuk student yang nak jimatkan.Untuk menukar citarasa yang lebih lain sedikit tentang maggi kari boleh la ikut resepi yang min buat. Macam korang tahu maggi kari rasa dia tidaklah terlalu rasa kari dan memang tidak pedas untuk korang yang suka pedas.

    Bahan-bahan

    – maggi kari

    – sayur sawi untuk tambah lebih sedap

    – chili kisar/chili blend satu sudu kecil

    – cili padi untuk yang suka pedas

    – bawang merah

    – bawang putih

    – bawang goreng

    Cara-cara masak

    – Tumiskan bawang merah,bawang putih dan cili padi sekali sehingga kekuningan dan naik bau.

    – Seterusnya, masukkan cili kisar satu sudu kecil or besar mengikut selera untuk ingin mencuba tumis sehingga naik bau.

    – kemudian masukkan air mengikut sukatan yang betul untuk tidak terlalu tawar.

    – Masukkan maggi kari

    – selepas itu,masukkan serbuk maggi kari

    – boleh tambah yang korang suka contohnya mushroom enoki dan sebagainya.Tapi min cuma ada sayur sawi saja untuk penambah rasa dan seri

    – Biarkan mendidih dan masukkan telur untuk separuh masak

    – akhir sekali untuk menjadikan maggi lebih sedap taburkan bawang goreng untuk nikmat rasa yang lebih sedap

    – siap selamat menjamu selera 😉